tiistai 7. huhtikuuta 2015

Don't wanna go home


No niin nyt on sitten pääsiäislomatkin lusittu. Ahdistaa mennä takaisin kouluun, mutta ei kai tässä muutakaan vaihtoehtoja ole.

Pääsiäistä vietimme pohjoisemmassa, Taivalkoskella. Sijaitsee Oulusta vielä pohjoiseen ja aika keskellä Lappia. Oli todella ihanaa päästä pois täältä loskan ja räntäsateen keskeltä ja maisemiin joissa vielä on oikeasti lunta. Kylmäkään ei ollut joten ihan mahtavat kelit. Lunta oli noin metri ja teiden reunoilla aurauspenkat minun korkuisiani ja minä olen about 165 cm pitkä. Hukkakin oli ihan innoissaan kun oli taas lunta ja pyöri aina tilaisuuden tullen hangessa. Nalle ei päässyt reissuun mukaan, koska pikkusisko jäi Mäntyharjulle ja halusi Nallen mukaansa.



Perille päästiin myöhään torstai iltana, yhdeksän maissa oltiin perillä siihen vielä sitten koiran lenkitykset ja iltapalat ja kello taisi olla yhdentoista maissa kun päästiin nukkumaan. Perjantaina aikainen herätys ja lyhyt ajomatka Iso-Syötteelle. Hieman ennen kymmentä oltiinkin sitten jo saatu valjastettua koirat ja ne rekien eteen ja oltiin valmiina lähtemään. Minä sain kunnian ajaa yksin, eli siis kukaan ei tullut kyytiin ja oli muuten aivan mahtavaa! Oppaat ajoivat moottorikelkoilla edessä ja takana ja minä ensimmäisenä oppaan jälkeen. Saatiin vielä nokipannukahvit, pullaa ja kaakaota laavulla ennen kuin lähdettiin ja ajettiin autolla Iso-Syötteen huipulle. Hienot maisemat, muuta ei voi sanoa. Loppupäivä taisi mennä löhöillessä, käytiin kyllä Hukan kanssa katsomassa Iijoen rantaa. Kiivettiin myös Taivalvaaran huipulle, arviolta noin tuhat porrasta.



Lauantaina Hukka jäi kotiin ja käytiin Kuusamossa "shoppailemassa". Itselle tarttui mukaan juoksuhuosut, karkkia, pari magneettia ja Hukalle Pure Naturalin Active- ruokaa. Sitten käytiin etsimässä poroja, kyllä, oltiin Lapissa ja saatiin etsimällä etsiä poroja. Noin 60 kilometrin ajelun jälkeen löydettiin poroja aitauksessa, ehkä hieman ilman lupia käytiin niitä katsomassa, mutta kukaan ei tullut huutamaan, etteikö siellä saisi olla.

Sunnuntaina ajeltiin takaisin ja eikä edes ärsyttänyt kun oli aivan mahtava auringonlasku, enkä kerennyt kuvaamaan.. Matkan aikana päätin myös että opettelen kuvaamaan vastavaloon, katsotaan mitä siitä sitten tulee. Nähtiin matkan aikana myös Suomussalmen hiljainen kansa. Linnunpelättimiä jotain tuhat pellolla ja puettu talvivaatteisiin. Hukkaa pelotti oudot ukot todella paljon, no onhan ne nyt melko pelottovia.



Oli muuten mukava palata reissulta kotiin kun kaikki loska oli kadonnut ja oli keväinen sää. Sen kunniaksi käytiin tänään treenaamassa Mäntyharjussa omalla kentällä. Ekat ulkotreenit, ihanaa! Ulkona treenaaminen tietysti edellytti sitä, että esteet täytyy kantaa kentälle ja pois, sen takia ei mitään kauhean vaikeaa alettu väsäämään, mahdollisimman vähillä esteilläkin yritettiin pärjätä. Rata oli joku netistä kauan sitten löydetty möllirata ja paria enemmän mietintää kohtaa lukuunottamatta helppo. Mietintääkin piti ruveta harrastamaan vasta kun otin koiran radalle ja suunniteltu ohjaus ei toiminutkaan. Tehtiin pari kertaa eri tavalla ja sitten mentiin niin monta kertaa suunnittelemallani tavalla, että onnistui.  Muuten keskityttiin erityisesti keppeihin ja pussiin. Kepeillä oli ongelmia suoraan radan keskellä tajuta se keppien alkukohta joten tätä jouduttiin tekemään monta kertaa. Ongelman nimihän oli se, että juoksee kovaa kepeille, ei tajua aloittaa ja juoksee ohi. Tai, aloittaa oikeasta kohdasta mutta hyppää toisen välin yli. Tylsän, koiraa väsyttävän pilkun viilauksen jälkeen saatiin muutama todella hyvä kepitys ja niiden jälkeen superpalkka, jonka rääpäle oli kyllä ansainnutkin. Muutenkin olin todella tyytyväinen näihin treeneihin, pussi ei pelottanut yhtään ja kuunteli ohjausta hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti