tiistai 21. huhtikuuta 2015

Childrens of the sun


Hellurei ja hellät tunteet!

Huhhuh minkälaiset kaksi viikkoa!
Viisaimmat varmasti vetivät jonkinlaisia johtopäätöksiä otsikosta? Meillä on taas kevät!! Aurinko paistaa ja olen päässyt kokeilemaan sitä vastavalokuvauksen hienoutta. On muuten vaikea laji ja tarvitsee vielä rutkasti opettelua, mutta alku näyttää lupaavalta. Netistä opiskelin yhden illan ja seuraavana päivänä kokeilemaan. Ensin kokeilin salaman kanssa, ja samalla tajusin, etten vihaakaan salamaa niin paljon kuin luulin :D Ihan kätevä peli loppujen lopuksi. Toisaalta pari päivää myöhemmin kumosin tämänkin havainnon melkein täysin, kuvat ei sittenkään näytä kovin kivoilta salamalla otettuina. Pitää nyt kuitenkin katsoa saanko taikoja aikaan Lightroomilla, etten nyt ihan tyrmäisi ideaa salaman käytöstä.



Ilman salamaa vastavaloon kuvaaminen olikin sitten haaste erikseen. Tausta paloi melkein aina puhki, ainakin kun taustalla on vielä hieman jäässä oleva järvi ja kirkkaan sininen pilvetön taivas.. Näitäkin pitää sitten katsella tuossa koneella, josko niille olisi jotain tehtävissä.



Nyt en kyllä enää erota mitkä kuvat on otettu salamalla ja mitkä ilman, mutta vastvalokuvia silti, olkaa hyvät! :D Puhki palaminen ei itseasiassa suuresti ainakaan omaa silmää häiritse?
Lisäksi pääsin lauantaina harjoittelemaan henkilökuvausta ja olen tuloksiin erityisen tyytyväinen, toivottavasti mallikin on ;) Ja tietenkin SUURET kiitokset kauniille mallille Nooralle !




Sunnuntaina oltiin Hukan kanssa treenaamassa ja oltiin paikalle melkein tunti ennen treenien alkua. Ensin ajattelin, etten saa millään aikaa kulumaan, mutta vein tavarat sisään, katsoin nopeasti rataa ja lähdettiin lenkille. Ja arvatkaa kuinka monta kertaa kirosin kun ei ollut kameraa mukana. Ei oikeasti ollut aavistustakaan kuinka hieno metsä hallin takana on. Ihana joki ja aivan ihanaa männikköä. Seuraavalla kerralla täytyy myös varata aikaa pidemälle kävelylle ja ottaa se kamerakin mukaan. Ja syy miksi en tiennyt metsän olemassa olosta on se, että talvella kun aloitimme treenaamaan Mikkelissä oli mennen-tullen niin pimeää, että pystyi kävelemään vain valaistuja polkuja. Nyt täytyy tosiaan käyttää valoisat ajat hyväksi ja kävellä enemmän tuolla metsässä. Itse treeneistä sitten, alkuun oli pieni tekniikkaharjoitus, jonka tietenkin opettelimme kaikki väärin ja mietimme tietysti että voiko tekniikkapätkä olla näin yksinkertainen. No, tietenkään se ei ollut. Vaikea selittää ilman kuvaa, joten tiivistettynä, hyvin meni kun opin ohjauksen ja sain ohjaukset ajoitettua oikein. 


Käytiin myös epiksissä 16.4. Ensimmäiset ulkokisat ja oli muuten ihan eri koira radalla! Kuunteli hyvin eikä minkäänlaisia keskittymisvaikeuksia. Tosin oli hieman hidas, koska ulkokentän hajut kiinnostivat melkoisen paljon. Tuloksena kuitenkin nolla, mutta 2s yliaikaa. Ja tämä siis 1-2 luokan tasoiselta radalta. Saatiin tuomariltakin kehuja ja mainostusta tänä perjantaina olevista kisoista. Vaikka olenkin itse lähdössä lauantaina Saksaan, voihan perjantaina silti käydä kisoissa? Varsinkin kun oman seuran jäseniltä on ensimmäinen startti ilmainen. No, tämä olikin oikein hyvä mainospuhe ja ilmoittauduin kisoihin.
Epiksistä vielä se putkiralli. Hyllytettiin kolmos esteelle. Hups.. Koira olikin hieman nopeampi kuin oletin ja ehti mennä putken väärään päähän ennen kuin itse ehdin reagoida tilaanteeseen mitenkään. Loppurata mentiin kuitenkin kunnialla loppuun, koirasta en tiedä, mutta itsellä oli pää aivan pyörällä tämän jälkeen. 


Lisää henkilökuvauksen harjoittelu mahdollisuuksia tarjosi koulun tanssiaiset perjantaina 17.4. Kaikki varmaan ovat katsoneet ainakin yhden amerikkalaisen leffan, jossa on tanssiaiset? Hyvä :D Olin siis tanssisalin ovella ottamassa kuvia halukkaista ja muutama räpsy tuli kesken tanssienkin otettua. Oli muuten todella hienosti järjestetyt tanssiaiset, koristeet olivat todella hienot ja booli oli hyvää. Suuri kiitos järjestäjille, että tekivät niin suuren työn näiden tanssien eteen! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti