lauantai 3. syyskuuta 2016

Nuori Koirataituri 2016 - osakilpailu


Sunnuntaina 28.8 suunnattiin Kelmin kanssa Tampereelle Nuori Koirataituri 2016 - osakilpailuun. Noora ja Daco tuli meille jo lauantaina yöksi. Päivällä treenattiin koirien kanssa tehtäviä, käytiin Vuohijärvellä taidenäyttelyssä ja saatiin Nallen ja Dacon kanssa tappelukin aikaiseksi. Daco oli sitä mieltä, että Nallelle voi vähän ärähtää ja Nallehan ei tykännyt kun pentu hyppii nenille. Muuten koirat tuli hyvin toimeen sen mitä samassa tilassa pidettiin. Loppupäivä maattiin sohvalla ja yritettiin katsoa Netflixiä, mistä loppupeleissä ei tullut mitään koska sähköt meni poikki parikin kertaa.



Sunnuntaina oltiin hyvissä ajoin jo kisapaikalla ja lähdettiin koirien kanssa vähän kävelemään. Ilmoittautumisen jälkeen ehdittiin ihmetellä paikalla jonkin aikaa. Noora oli Dacon kanssa toisena ja me Kelmin kanssa vasta viidentenätoista. Siinä olikin sitten runsaasti aikaa jännittää.. Viime tipassa päätin ottaa Nooralta toisen frisbeen lainaan ja käyttää sitä temppuosuudessa, koska koiran keskittyminen ja tekeminen ilman namia oli vähän niin ja näin..


Lopulta meidän vuoro vihdoin koitti ja jännitys tulikin sitten vasta tässä vaiheessa ja melkoisen paljon pahempana kuin kuvittelin :D


Houkutus 9 - Kelmiä ei kiinnostanut seuraaminen ollenkaan, mutta ei ne huokutuksetkaan sen suuremmin. Paljon kivempia oli tuomarit, joita yritettiin moikata ja hihna kiristyi mistä meni yksi piste.

Pujottelu ohjaajan jalkojen välistä 8 - Kaikki muu ympärillä oli super paljon kiinnostavampaa, kuten haukkuva koira kehän laidalla ja oma kuva peilissä. Saatiin kuitenkin tehtyä, todella hitaasti ja monilla avuilla, mutta kuitenkin.

Kiertäminen koiran ympäri 10 -  Ei mitään ongelmaa, todella hyvä

Merkinkiertäminen ja paluu 3 - Eipä löytynyt merkkiä ei. Kävi viiden metrin kohdalla ja merkinkin kohdalla, mutta todella sivussa kun kävi moikkaamassa avustajaa. Jäi harmittamaan tosi paljon kun en tajunnut näyttää paremmin koiralle missä se on ja en saanut sitä itse etsimään sitä. Aikaa olisi ollut, sillä avustaja pyyhki ensin maasta verta, mistä lie siihen päätynyt.

Esineiden etsintä 9½ - Todella hyvä! Kaikki esineet toi takaisin, vaikka ensin kävi vain haistelemassa esineet läpi ja luulin ettei tuo yhtään.

Omavalintainen tempputehtävä 9 - Hieman laiskahkoja suorituksia, ei keskittynyt enää yhtään ja tapeltiin muutaman kerran tarviiko sen istua vai ei. Tuomarin kommenttina: kivoja temppuja, iloinen yhteistyö!

Putkiralli 7 - Ei varmasti ollut nopein aika, ja yhdellä putkella jäi katselemaan kehän reunoille, mutta tuli takaisin ja saatiin rata loppuun.

Teoriaosuus 30/30 

Yhteensä 85,5/100 

Kisakuvat (c) Noora
En voisi olla ylpeämpi pienestä rääpääleestä! Ensimmäinen kisatilanne missä se on koskaan ollut, eikä häiriintynyt minun jännityksestä ja loppupelissä yleisökään ei häirinnyt yhtään. Kyllä tästä vielä hyvä tulee! :) Näillä pisteillä ei kuitenkaan finaalin päästy, mutta onpahan yksi onnistunut kisakokemus takana.
Huomenna olisi sitten taas Hukan vuoro. Kouvolassa kaksi agirataa, jospa sieltä nyt se viimeinen luva tulisi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti