sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Baby it's cold outside


Mitä meille kuluu? Ulkona on kylmää ja lumista. Ja todella kaunista. Tosin -25-30 asteen pakkaset eivät minua miellytä eikä kyllä koiriakaan. Kelmin pienet tassut ovat aivan jäässä viiden minuutin jälkeen ja ohut fleecetakki ei varmaankaan näillä pakkasilla riitä. Ongelma on lähinnä paksujen toppatakkien hinta, ei minulla ole varaa maksaa seitsemää tai kahdeksaa kymppiä koiran takista, kun itselle saa samalla hinnalla takin alennuksesta. Onneksi kuitenkin sisällä on lämmintä. Koirien ulkoilu on viime viikolla rajoittunut nopeisiin ulkona käymisiin. Treeneihin oli Hukan kanssa tarkoitus mennä, mutta lopulta ei saatu kyytiä, joten täytyi jättää välistä,


Hieman erilainen viikko oli kyllä muutenkin. Äiti lähti perjantai- iltana lautalla Viroon ja sieltä ajoivat miesystävänsä kanssa Puolan ja Saksan läpi Ranskaan. Äidin kaveri oli suurimman osan viikosta täällä "hoitamassa" minua, mutta hänelläkin oli töitä niin myöhään, että ruuan laitosta ja talon lämmittämisestä täytyi itse huolehtia. Onnea on kaverit, jotka pitivät viikolla seuraa. Senni oli viikonlopun yli täällä ja noh, katseltiin leffoja, tehtiin ruokaa, leivottiin ja käytiin kerran jopa ulkona kävelemässä. Tiistaina Inka tuli yöksi ja jälleen ruuan laittamisen ja lämmittämisen jälkeen täytyikin tehdä äidinkielen asiantuntija artikkelia. Kivaa oli silti, ja ei ainakaan tarvinnut yksin olla. 



Nyt viikonlopuksi pakkaset onneksi lauhtuivat ja eilen olikin vain -9. Valmennukset alkoi taas ja eilen oli ensimmäinen. Ideana oli testata koiran puolisuuseroja. Kaksi erilaista rataa, toinen ohjattiin kokonaan vasemmalta ja toinen oikealta. Molemmilla puolilla piti käyttää samoja ohjauksia ja radat kellotettiin. Ensimmäisellä yrityksellä Hukka ei suostunut menemään putkiin?? Käytiin pienellä tauolla ja yritettiin sitten uudestaan paremmalla menestyksellä. Lopulta saatiin molemmat radat läpi ja eroa ajoissa ei ollut juuri ollenkaan. Oikean puoleinen rata 15,47 ja vasen 15,28. Tästä sitten suuria johtopäätöksiä, koiralla ei ole jumeja kummallakaan puolella ja itse osaan ohjata molemmilta puolilta yhtä hyvin :D



Toisella kerralla tehtiin alempana oleva rata, ja taas oli ongelmia mennä putkiin.. Tosin ohjaaja voisi muistaa ohjata loppuun asti, koska kerkeää kyllä juosta muille ohjauksille.. Päästiin kuitenkin rata loppuun kunnialla. Kepit menee tosi hyvin ja puomin kontaktitkin alkaa näyttää ihan oikeilta juoksareilta. Jes! Nyt kun saadaan vielä tämän vuoden lisenssi ostettua, ilmoittaudutaan ehdottomasti Jyväskylään 7.2 kisoihin. Sehän sattuu keskelle koeviikkoa ja maanantaina on kemian koe, mutta automatkathan ehtii hyvin lukea?


Tietenkään Kelmiä unohtamatta, rääpäleen turkki alkaa vihdoin näyttää paremmalta! Eilen päästiin senkin kanssa hieman treenaamaan. Onneksi on Tuija neuvomassa, taas tuli monta juttua esiin, jotka olen tehnyt aivan väärin. Tehtiin Kelminkin kanssa tuota puolisuusero tsydeemiä. Vasemman puoleinen rata oli vähän harjoittelua, mutta oikean puoleinen meni ihan superhyvin! Siis kun ohjaaja muisti näyttää pennulle ponnistuspaikan eikä estettä. Hieman erilaista ohjata ihan pentua, kuin Hukkaa. Karkasi kyllä putken kasipäähän, vaikka toiseen päähän oltiin menossa, mutta jälleen ei voi muuta sanoa, kuin että tuosta tulee aivan huippukoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti